DIETY | Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. |
Posiłki przygotowuje firma: |
EFEKT Agata Dałek |
siedziba firmy: |
99-434 Domaniewice, ul. Górna 9 |
NIP: 8341850353 |
REGON: 101634985 |
Tabela podstawowych alergenów: |
1. GLUTEN |
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne |
3. JAJA i produkty pochodne |
4. RYBY i produkty pochodne |
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne |
6. SOJA i produkty pochodne |
7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
8. ORZECHY |
9. SELER i produkty pochodne |
10. GORCZYCA i produkty pochodne |
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne |
12. DWUTLENEK SIARKI |
13. ŁUBIN i produkty pochodne |
14. MIĘCZAKI i produkty pochodne |
gramatura (g./ml.) | dzieci 1-3 r.ż. | dzieci 4-6 r.ż. | dzieci 7-14 r.ż. | dorośli |
śniadanie / podwieczorek | ||||
pieczywo z masłem | 25 | 50 | x | x |
wędlina / sery w plastrach | 2 | 4 | x | x |
warzywa / owoce | 200 | 400 | x | x |
mleko / płatki | 150/40 | 150/40 | x | x |
ciasto / naleśnik | 50 | 100 | x | x |
tost / hot-dog / zapiekanka | 30 | 60 | x | x |
kakao / mleko | 80 | 150 | x | x |
twarożek | 12 | 25 | x | x |
obiad | ||||
zupa | 150 | 250 | 350 | 400 |
ziemniaki /kasza / makaron / ryż | 70 | 100 | 120 | 200 |
mięso / drób / ryba (przed obróbką term.) | 50 | 100 | 120 | 130 |
surówka / jarzynka | 40 | 80 | 100 | 100 |