Menu 26 – 30.09.2022 r.
PONIEDZIAŁEK26.09.2022 r.
ŚNIADANIEalergeny
zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata 1/7
II ŚNIADANIE
gruszki 
OBIAD 
żurek z jajkiem i kiełbaską1/3/6/7/9/10
gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki
PODWIECZOREK
jogurt owocowy7
WTOREK27.09.2022 r.
ŚNIADANIEalergeny
zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, sałata, pomidorki, herbata1/3/6/7
II ŚNIADANIE
jabłka 
OBIAD 
zupa ogórkowa z ziemniakami1/7/9
risotto z kurczakiem i warzywami
PODWIECZOREK
budyń owocowy, herbatnik1/7
ŚRODA28.09.2022 r.
ŚNIADANIEalergeny
bułka pszenna z masłem, kabanosy drobiowe, ogórek, rzodkiewka,kawa Inka na mleku,1/7/8/9/10
II ŚNIADANIE
jabłka 
OBIAD 
rosół z makaronem1/4/6/7/9/10
ziemniaki gotowane, filet z dorsza pieczony, fasolka kolorowa z wody, kompot
PODWIECZOREK
ciasto maślane domowego wypieku1/3/7
CZWARTEK29.09.2022 r.
ŚNIADANIEalergeny
zupa mleczna, bułka angielka z masłem, ser żółty, szynka wp, ogórek konserwowy, herbata1/6/7/9/10
II ŚNIADANIE
banan 
OBIAD 
barszcz ukraiński1/6/7/9/10
kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej, mizeria z jugurtem greckim, kompot
PODWIECZOREK
placuszki z jabłkiem1/3/7
PIĄTEK30.09.2022 r.
ŚNIADANIEalergeny
chałka z dżemem, kakao1/3/7
II ŚNIADANIE
biszkopty1/3
OBIAD 
zupa krem z marchewki z grzankami1/3/6/7/9/10
ziemniaki gotowane, pierś z indyka, surówka z sałaty lodowej, paryki i ogórka zielonego, kompot
PODWIECZOREK
winogrono, chrupki kukurydziane 
Posiłki przygotowuje firma:
EFEKT Agata Dałek
siedziba firmy:
99-434 Domaniewice, ul. Górna 9
NIP: 8341850353
REGON: 101634985
Tabela podstawowych alergenów:
1.      GLUTEN
2.      SKORUPIAKI i produkty pochodne
3.      JAJA i produkty pochodne
4.      RYBY i produkty pochodne
5.      ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6.      SOJA i produkty pochodne
7.      MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8.      ORZECHY
9.      SELER i produkty pochodne
10.    GORCZYCA i produkty pochodne
11.    NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12.    DWUTLENEK SIARKI
13.    ŁUBIN i produkty pochodne
14.    MIĘCZAKI i produkty pochodne
gramatura (g./ml.)dzieci               1-3 r.ż.dzieci          4-6 r.ż.dzieci                   7-14 r.ż.dorośli
śniadanie / podwieczorek
pieczywo z masłem2550xx
wędlina / sery w plastrach24xx
warzywa / owoce200400xx
mleko / płatki150/40150/40xx
ciasto / naleśnik50100xx
tost / hot-dog / zapiekanka3060xx
kakao / mleko80150xx
twarożek1225xx
obiad 
zupa150250350400
ziemniaki /kasza / makaron / ryż70100120200
mięso / drób / ryba (przed obróbką term.)50100120130
surówka / jarzynka4080100100