Menu 18 – 22.10.2021 r.
PONIEDZIAŁEK18.10.2021 r.
ŚNIADANIEalergeny
szwedzki stół1/3/7/9/10
mleko na ciepło z płatkami owsianymi7
OBIAD 
rosół domowy z makaronem9/10
pierogi z mięsem i cebulką próżoną 
PODWIECZOREK
budyń waniliowy , ciasteczka zbożowe/ jabłko1/7
WTOREK19.10.2021 r.
ŚNIADANIE
2 kanapki z pieczywa gryczanego z masłem1/7
twarożek / rzodkiewka / szczypiorek1/3/9/10
maślanka owocowa1/7
OBIAD 
krem z buraka7/9/10
ryż 
„gyros” udko kurczaka duszone w sosie własnym1/3/9/10
surówka z marchewki tartej na bazie jogurtu9/10
PODWIECZOREK 
ciasto własnego wypielu „murzynek” jabłko1/3/7
ŚRODA20.10.2021 r.
ŚNIADANIE
2 kanapki pieczywa żytniego z masłem1/7
pasta z tuńczyka / szynka wp6/9/10
ogórek zielony, papryka 
zacierki na mleku1/3/7
OBIAD 
krupnik na rosole z warzywami i ziemniakami6/9/10
ziemniaki 
udko pieczone6/9/10
kalafior gotowany7
PODWIECZOREK 
parówka na ciepło z pieczywem / brzoskwinia1/7
CZWARTEK21.10.2021 r.
ŚNIADANIE
1/2 bułki kajzerki z masłem6/9/10
pasztet domowego wypieku / ogórek kiszony3/6/9/10
kakao naturalne7
OBIAD 
zabielana zupa ogórkowa na wyw. mięsno-warzyw. z ziemniakami 6/7/9/10
kasza bulgur 
pulpety wp  w sosie pomidorowym6/9/10
duszona młoda kapusta z koperkiem 
PODWIECZOREK 
kanapka z masłem i serem żółtym , jabłko1/7
PIĄTEK22.10.2021 r.
ŚNIADANIE
2 kanapki  z szynką drobiową / warzywa1/7/9/10
kawa zbożowa na mleku7/9/10
OBIAD 
zabielana zupa pomidorowa z ryżem6/7/9/10
naleśniki na słodko1/3/7
PODWIECZOREK
1/2 rogala z masłem / jabłko1/7
Posiłki przygotowuje firma:
AGNES-KA Agnieszka Kozioł
siedziba firmy:
95-010 Stryków, Smolice 74 A
NIP: 727 140 20 10
zakład produkcyjny:
95-010 Stryków, Niesułków Kol.29 A
Tabela podstawowych alergenów:
1.      GLUTEN
2.      SKORUPIAKI i produkty pochodne
3.      JAJA i produkty pochodne
4.      RYBY i produkty pochodne
5.      ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6.      SOJA i produkty pochodne
7.      MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8.      ORZECHY
9.      SELER i produkty pochodne
10.    GORCZYCA i produkty pochodne
11.    NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12.    DWUTLENEK SIARKI
13.    ŁUBIN i produkty pochodne
14.    MIĘCZAKI i produkty pochodne
gramatura (g./ml.)dzieci               1-3 r.ż.dzieci          4-6 r.ż.dzieci                   7-14 r.ż.dorośli
śniadanie / podwieczorek
pieczywo z masłem2550xx
wędlina / sery w plastrach24xx
warzywa / owoce200400xx
mleko / płatki150/40150/40xx
ciasto / naleśnik50100xx
tost / hot-dog / zapiekanka3060xx
kakao / mleko80150xx
twarożek1225xx
obiad 
zupa150250350400
ziemniaki /kasza / makaron / ryż70100120200
mięso / drób / ryba (przed obróbką term.)50100120130
surówka / jarzynka4080100100